En prat med Leder Bedriftsmarked


God morgen Vegard, hvordan vil du oppsummere 2022?

2022 ble et godt år bedriftsavdelingen til banken. Vi opplever at vi har vært attraktive både for nye og eksisterende kunder. Det har vært mange spennende prosjekter, selv om året ble ganske turbulent for mange. Økte renter, strømkostnader og en økning i utgifter generelt har påvirket de fleste.  Det ser ut til at de fleste kom seg greit igjennom, men det har selvfølgelig påvirket resultatet for mange. Samtidig ser vi at noen også har klart å komme veldig godt ut av det.

Hvordan tror du 2023 blir?

Det var vært litt roligere på starten av året, noe som er normalt. Det er fortsatt god aktivitet og vi har mye interessant å jobbe med. 2022 var vårt første hele år i ny bankallianse, Lokalbank, og vi har brukt litt tid på å bli kjent med våre nye leverandører. Flere av våre kunder har fått stifte kjennskap til Frende Forsikring, Nordea Liv (pensjon) og Brage Finans. Vi opplever at mange er fornøyde og vi kommer til å jobbe for at flere skal få muligheten til å bli kjent med disse og få flyttet sine forsikringer, pensjon og leasing til oss.

Hvorfor skal man flytte over til de nye tilbyderne?

Vi ser at vi kan tilby kundene en bedre og mer helhetlig rådgivning når alt er samlet hos oss. Samtidig så har vi et bedre utgangspunkt til å hjelpe kundene, dersom det for eksempel skulle være endringer på en forsikring eller endring på pensjonsordningen. Dette gjør det enklere for kunden, som kun har ett kontaktpunkt når det gjelder bank, forsikring og pensjon.

Hvordan går man fram?

Dersom man ønsker et tilbud eller en prat om forsikring, så kan man ta kontakt med rådgiver. Rådgiver vil også ta opp dette i forbindelse når de er i kontakt med kunder. Vi trenger noen opplysninger for å kunne gi et tilbud. På forsikring er det normalt med en gjennomgang av det kunden har i dag og vi ser på om det er endringer. Når det gjelder pensjon, så kan vi få en fullmakt til kunden for å hente inn nødvendige opplysninger. Når vi har mottatt det vi trenger, så sender vi ut et tilbud.

Du nevnte også Brage Finans?

Ja, det gjorde jeg. Vi benytter oss av Brage som samarbeidspartner på billån for privatpersoner. På bedrift så tilbyr Brage flere produkter, men det er særlig leasing og næringslån som er mest populært. Spesielt leasing. Her ser vi at Brage gir gode tilbud og ikke minst har veldig kort saksbehandlingstid – kundene får raskt svar på sine søknader. Her har man anledning til å kontakte rådgiverne i bank, men også ta direkte kontakt med Brage her i Telemark.

Har du noen spørsmål til Vegard Hauk Bjerkeli? Send en e-post til vegard@sparebankendin.no