Spare til barn

Start sparing og gi en hyggelig gave som vokser med barnet.

Skal man spare i barnets navn eller på seg selv?

Det er mange spørsmål som kommer opp når kundene ønsker å starte sparing til barna sine. Hvis man sparer i barnets navn - kan jo det risikere i at barnet får mindre stipend fra staten, når den tid kommer. Overformynderiet kan også komme inn hvis beløpet på barnets konto overstiger 2G (pr 2020, grunnbeløpet i folketrygden). Det er altså mye å tenke over - men uansett, start i det små, det er det aller viktigste. 

Vi anbefaler å spare i foreldrenes navn, men opprette egen konto merket barnets navn. Lag en månedlig overføring med fast sum, etter f.eks lønningsdag. Er dere heldige å kan spare barnetrygden er dette også et veldig godt tips vi anbefaler.  

Spare på konto eller fond?

Historikken viser at hvis man sparer langsitkig (3 år eller mer) så anbefales det fond/aksjefond. Dette er fordi dette har gitt mer avkastning enn å ha penge på konto i banken (spesielt når rentenivået er så lavt i landet vårt). 

Hjelp til sparing til barn

3 tips til sparing til barn

  • Har du mulighet - sett av barnetrygden til sparing
  • Opprett konto i barnets navn og lag månedelig overføringer
  • Er det langsiktig sparing - spar i fond. 

Arv til barn eller barnebarn

Mange ønsker tidlig å hjelpe barn og barnebarn, med å gi arv. Her er det mange fordeler og ulemper man bør passe seg for. Vi anbefaler at du tar kontakt med bankens sparesjef som hjelper deg med gode råd på veien.